Interviews

Het is een kick om te laten zien wat ik op de pc heb gemaakt

“Ik zit niet dag en nacht achter mijn PC. Ik game veel, maar ik programmeer ook thuis. Ik vind het gewoon leuk om lekker met mijn vrienden nieuwe spellen uit te proberen. Ik krijg een kick als ik kan laten zien wat ik op de pc ontwikkeld heb.”

Roy Kuijper (16 jaar) uit Utrecht is al sinds zijn zesde gek op computerspelletjes. Hij wilde als kind al weten hoe je die maakt. Hij zit in het eerste jaar van de opleiding Applicatie ontwikkelaar van de ICT Academie.

Zelfstandig
“Dit is een leuke opleiding waar je goed les krijgt. Ik vind het mooi dat we veel dingen zelfstandig kunnen uitzoeken, want daar leer ik veel van. De begeleiding vanuit school is goed,” zegt Roy.

Stage
Na de zomer gaat hij zes maanden stage lopen bij een klein gamebedrijf in Hilversum. Hij heeft er nu al zin in. “Ik hoop dat ik straks slimmer en beter op school terugkom. Ik wil veel nieuwe dingen leren. We bouwen op school ook websites. Maar het programmeren van games blijft het leukst. Weet je dat dit veel moeilijker is dan mensen denken? Je moet goed kunnen nadenken én rustig blijven. Ik raak bij een fout niet in paniek. Ik zoek het eerst op of ik roep een docent om hulp. Het is een kick als het spelletje daarna weer gewoon werkt.”